Pomul cunoștințelor

Nu o dată mi-a fost dat să aud despre cum m-a „stricat” pe mine școala și lectura anumitor cărți. Între altele, desigur. Am citit azi un articol care mi-a adus aminte de reproșul ăsta. LifeWay a făcut un sondaj printre pastorii (neo)protestanți americani (1000 au răspuns la întrebări) cu privire la creație / evoluție, Adam și Eva și vîrsta pămîntului. Cam asta e starea națiunii:

Se putea și mai rău. Să spun drept, pentru cine cunoaște cît de cît creștinismul nord-american contemporan, sondajul ăsta nu aduce mari surprize. Merită însă să citiți articolul care detaliază rezultatele ca să vedeți ce diferență face vîrsta, educația, mărimea bisericii păstorite sau zona geografică în care se află. Și desigur, dacă se consideră evangelical, sau doar mainline.

Uimitor ce salt la cei cu graduate degree. De fapt, depinde de unde privești. Alții s-ar lamenta cum îi corupe educația pe pastori. Se confirmă astfel dictonul care bîntuie prin unele zone ale neo-protestantismului (cel puțin în varianta lui românească): dacă vrei să ai copii / tineri (sau pastori în cazul de față) „credincioși”, ține-i departe de școală.

Anunțuri

Un gând despre „Pomul cunoștințelor

  1. Dictonul este adevarat pentru ca parintii nu isi fac datoria sa-si creasca copiii si sa ii invete ca sa stea tari in fata prostiilor invatate la scoala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s