Războiul luminilor

De unde se vede că lumina neadevărată e mai rapidă, dar e o nesfințită.

Disputa între Patriarhia Română şi pedelistul Gheorghe Flutur a izbucnit încă de la începutul anului şi a constat într-o cursă contra-cronometru pentru aducerea luminii sfinte în România.

Flutur a anunţat, încă de pe 7 februarie, că parlamentarii PD-L din Suceava vor aduce pe cont propriu lumina sfântă de la Ierusalim. Zis şi făcut, cei şapte deputaţi şi senatori democrat-liberali au pus mână de la mână şi au strâns 20.000 de euro, suma necesară pentru închirierea unui avion. Iar în seara de 18 aprilie, aeronava ateriza pe aeroportul din Suceava având la bord lumina de la mormântul sfânt.

Numai că o acţiune similară a demarat şi Patriarhia Română. Oficialii bisericii au anunţat şi ei, cu trei zile înainte de Paşte, că au de gând să aducă în ţară lumina de la Ierusalim.

Avionul lui Flutur a ajuns primul in ţară, aşa că pedelistul a spus că el a adus primul în ţară flacăra sfântă. Patriarhia a replicat însă, spunând că lumina adusă de Flutur nu a fost sfinţită de Patriarhul Daniel şi că, din această cauză, adevărata lumină este cea adusă de Biserică.

sursa: Realitatea.net

Reclame

5 gânduri despre „Războiul luminilor

  1. Mi-as face cruce daca as fi ortodox.
    Stai, ca de fapt nu mi-as face cruce daca as fi ortodox pentru ca nu m-ar mira faptul ca cineva poate da 20000 de euro pe lumina sfanta.
    Din aceasta dilema nu putem iesi.
    PS. Ma bucur ca ati revenit. Sper ca toate sunt bune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s