Un zîmbet

„Un zîmbet nu costă nimic, dar dăruiește atît de mult. Îl îmbogățește pe cel care-l primește, fără a îl sărăci pe cel care-l oferă. Durează doar o clipă, dar uneori amintirea lui rămîne pentru totdeauna. Nimeni nu este atît de bogat sau puternic încît să se descurce fără el și nimeni nu este atît de sărac încît să nu fie îmbogățit de el. Un zîmbet aduce fericire în cămin, crește voia bună în afaceri și este parola prieteniei. Aduce odihna celor obosiți, inveselește pe cei descurajați, înseninează pe cei triști și este cel mai bun antidot al naturii pentru probleme. Totuși nu poate fi cumpărat, cerșit, împrumutat sau furat, pentru ca nu are valoare decît atunci cînd e dăruit. Unii oameni sînt prea obosiți să-ți mai zîmbească. Zîmbește-le tu, pentru că nimeni nu are mai multă nevoie de un zîmbet decît cei care nu mai pot zîmbi.”

rabbi Samson Raphael Hirsch

Reclame

Un gând despre „Un zîmbet

  1. :)cel mai fain ii cand zambesti oamenilor pe strada si ei nu se asteapta si le citesti pe fata uimirea si apoi pufnesti in ras, dar in tine, si ii lasi pe ei in urma cu tot cu uimirea lor si treci la urmatorii:))

    ah! si copiii is favoritii mei!!:) cu ei poti purta si conversatii de la un simplu zambet, oriunde ai fi, pe strada sau la cumparaturi [deja mi s’o intamplat de cateva ori!!]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s