Operațiunea autobuzul – creativitate ateistă

Probabil mulțumiți de vîlva facută luna trecută de campania Atheist Bus, [autobuzele pe care scria „There’s probably no God. Now stop worrying and enjoy your life„], ateii au împrospătat-o un nou slogan:

Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings.

Mi se pare mult mai bun decît primul. 🙂

_________________________________________________________

Update: Răspunsul creștinilor nu s-a lăsat așteptat.  Trinitarian Bible Society a plătit pentru reclama pe 100 de autobuze care vor afișa  [ce altceva decît] un text biblic:

Psalm 53.1: „The fool hath said in his heart, There is no God”


Reclame

3 gânduri despre „Operațiunea autobuzul – creativitate ateistă

  1. S-ar putea ca ceea ce va spun sa sune straniu, venind de la un crestin, dar, dupa pererea mea, daca crestinii au dreptul de a-si afisa sloganele, de ce n-ar avea acelasi drept si ateii, atita vreme cit acest lucru nu aduce atingere valorilor general acceptate in societate.
    Oamenii, cred eu, au dreptul la informare corecta si deplina inainte de a lua o decizie.

  2. Exact așa cred și eu.
    Totuși, nu pot să nu remarc (cu un gust amar) diferența de abordare. În vreme ce ateii au avut bunul simț și sensibilitatea de a adăuga acel „probably” în sloganul lor, creștinii aleg drept răspuns (dintre toate textele biblice posibile) un mesaj negativ, chiar jignitor. În viitor vor apărea probabil și amenințările cu chinurile iadului.

  3. Absolut de acord. Din pacate, crestinii, mai ales evanghelicii, dar si altii, mai ales dintre fundamentalisti (cine cunoastye Trinitarian Bible Society stie ce spun), sunt ispititi s apeleze in asemenea imprejurari mai degraba la afurisirea necredinciosilor, decit la ademenirea lor spre Adevar prin faptele ;i vorbele iubirii. Pentru asta ar trebui sa ne fie rusine. Marturisesc sincer ca am gasit adesea mult mai mult bun simt si smerenie intre atei si adepti ai altor religii decit intre cei cu care impartasesc cea mai mare parte a convingerilor religioase esentiale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s