putregaiul

o stire [socanta] citita azi despre democratia, cultura, umanismul si valorile democratiei pe care america le promoveaza [cu forta, daca e necesar] in lumea „necivilizata”.

poate ar trebui redefinita „axa raului”.

„Numeroşi soldaţi americani au ucis sau au abuzat civili inocenţi irakieni în timp ce şi mai mulţi nu dezaprobă aceste acte reprobabile. Afirmaţia îi aparţine chiar comandantului trupelor americane din Irak, generalul David Petraeus. Această situaţie, evidenţiată de un raport al serviciilor medicale militare, pune în discuţie statutul de naţiune civilizată al Statelor Unite.

Prezent la reuniunea anuală a jurnaliştilor de la Associated Press, înaltul responsabil militar şi-a arătat îngrijorarea faţă de scăderea standardelor etice ale militarilor americani. El consideră că una dintre cauzele acestui comportament abuziv îl constituie presiunea psihică extraordinară provocată de durata îndelungată a stagiilor efectuate de unităţile Armatei şi ale Infanteriei Marine, durată care poate ajunge până la 15 luni.

Generalul consideră că asemenea acte constituie o gravă încălcare a regulamentelor şi codului disciplinei militare care îi coboară pe soldaţii americani la aceleaşi standarde morale scăzute cu ale inamicilor lor. Potrivit raportului publicat, doar 40% dintre puşcaşii marini şi 55% dintre solaţii trupelor de uscat ar interveni în cazul în care un camarad de-al lor ar ucide sau abuza un civil irakian nevinovat. Potrivit aceluiaşi sondaj, numai 47 % dintre soldaţi şi 38% dintre puşcaşii marini consideră că civilii ar trebui trataţi cu demnitate şi respect. De asemenea, peste 40% dintre respondenţii cred că tortura ar trebui permisă dacă astfel s-ar obţine informaţii necesare salvării vieţii unui camarad.”

de pe situl Realitatea  TV

Anunțuri

Un gând despre „putregaiul

  1. comportamentul in timp de razboi al soldatilor unei natiuni nu reflecta gradul de civilizatie al acelei natiuni . solatii rusi sau nemti sau romani sau englezi s-au comportament la fel sau poate mai reprobabil in timpul razboaielor decat cei americani . totusi , nimeni nu zice despre aceste natiuni ca sunt sau au fost necivilizate .
    nu conteaza de ce baricada este sau cat de civilizata este tara care l-a trimis la lupta,soldatul va tinde catre acelasi comportament ,cu atat mai deviant cu cat razboiul se prelungeste .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s